SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

bialko sfd

  • Naleśniki bananowe z chia

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: 2 jajka 10g nasion chia 100g banana 100ml mleka kokosowego szczypta soli 20g mąki pełnoziarnistej 30g mąki ryżowej olej kokosowy Sposób przygotowania: Banana zblendować z jajkami i mlekiem. Do ciasta dodać nasiona chia, sól oraz mąki i zmiksować na gładką masę. Smażyć z obu stron na niewielkiej ilości oleju kokosowego. Podawać z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5875 Data: 2017-06-27 11:34:36
  • Składniki: 30g wafli kukurydzianych 100g chudego twarogu 1 jajko 15 g zielonych oliwek 25g szynki szwarcwaldzkiej natka pietruszki Sposób przygotowania: Jajko ugotować na twardo, obrać. Szynkę, jajko i oliwki pokroić na mniejsze kawałki. Zblendowć z twarogiem. Pastą posmarować wafle kukurydziane i posypać poszatkowaną natką pietruszki. Wartości [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3612 Data: 2017-08-07 14:48:17
  • Tarta budyniowa Fit Light

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 120g daktyli 80g mąki kokosowej 30g kakao 90g Sugar Free Pudding Jak wykonać: Daktyle siekamy i zalewamy wrzątkiem - zostawiamy na około pół godziny. Po tym czasie odlewamy wodę z daktyli do szklanki, a daktyle blendujemy. Dodajemy mąkę kokosową i kakao. Wszystko dobrze mieszamy - ja zagniatam ręką. Jeśli masa będzie za sucha - [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6565 Data: 2018-03-06 12:42:57
  • Czego potrzebujemy: 50 nasion chia 150 g płynnego mleka kokosowego 3/4 szklanki wody 12 g kakao 10 g maca 5 g kawy rozpuszczalnej szczypta soli 30 g miodu ( dla wersji light - słodzik ) Jak wykonać: Wszystkie składniki wkładamy do blendera i przez kilka minut blendujemy na wysokich obrotach. Gdy masa będzie miała kremową konsystencję, przekładamy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2235 Data: 2018-08-20 08:21:42
  • Pulpety rybne - obiad w 20 minut

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 200 g fileta z miruny lub innej ryby 1 jajko 15 g suchej kaszy manny szczypior/ natka pietruszki/ koperek - według uznania sól, pieprz łyżeczka musztardy dijon Dodatki - quinoa, groszek cukrowy, warzywa według uznania Jak wykonać: Rozmrożony filet rozgniatamy widelcem i dodajemy pozostałe składniki. Wszystko dokładnie mieszamy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2039 Data: 2018-11-26 07:51:03
  • Pieczony halibut

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: 150g świeżego halibuta pomidor ogórek kiszony cebula czerwona ząbek czosnku kilka kaparów szczypiorek przyprawy: pieprz i sól Sposób przygotowania: Rybę przyprawić solą i pieprzem, włożyć do naczynia żaroodpornego i piec pod przykryciem ok. 15minut w temperaturze 180stopni. Zdjąć pokrywkę i przez ok. 5 minut piec bez przykrycia. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2263 Data: 2017-05-29 09:54:49
  • Składniki: Brownie 20g odżywki białkowej o smaku czekoladowym 20g ciemnego kakao 20g czekolady 85% 100g banana 280g nieobranego batata 10g mąki kokosowej 20g migdałów mielonych Karmel 20g odżywki białkowej o smaku słonego karmelu 50g suszonych daktyli sól Sposób przygotowania: Usunąć pestkę z daktyli, pokroić na mniejsze kawałki, zalać wodą i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6148 Data: 2017-08-06 16:15:11
  • Tajska zupa z owocami morza

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: 225g krewetek 225g mieszanki owoców morza 50g kapusty pekińskiej 15g pora 20g czerwonej cebuli 20g czerwonej papryki 50g mieszanki warzyw chińskich szczypiorek łyżka pasty Tom Yum 2 łyżki koncentratu pomidorowego 5g oliwy z oliwek Sposób przygotowania: Owoce morze przepłukać w letniej wodzie. Podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Kapustę [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6306 Data: 2017-08-19 12:58:55
  • Składniki: wędzony filet z piersi z kurczaka Mix sałat rzodkiewki papryka pestki dyni dowolne przyprawy Sposób przygotowania: Warzywa i pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki Wszystkie składniki łączymy ze sobą Na wierzch posypujemy pestkami dyni Wartości odżywcze dla całości: Białko: 27g Tłuszcz: 12g Węglowodany: 7g 244kcal

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4699 Data: 2017-11-05 12:52:24
  • Brownie z batatów

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 400 g surowego i obranego batata 40 g masła z nerkowców 40 g gorzkiej czekolady 20 g kakao 30 g białka o smaku czekoladowym Jak wykonać: Batata kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości. Odlewamy wodę i blendujemy. Czekoladę rozpuszczamy i razem z pozostałymi składnikami dodajemy do zblendowanego batata. Wszystko dokładnie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3088 Data: 2018-03-22 06:56:41
  • Mini tarty a'la twix

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: Na spód: 100 g gorzkiej czekolady 25 g oleju kokosowego nierafinowanego Na "karmel": 100 g daktyli 25 g masła orzechowego 25 g izolat białka serwatkowego o smaku słony karmel szczypta soli Na kruszonkę: 25 g mąki kokosowej 7 g syropu klonowego lub miodu 15 g rozpuszczonego oleju kokosowego 5 g jogurtu naturalnego Jak wykonać: [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2835 Data: 2018-04-13 08:59:15
  • Orkiszowa tarta ze szparagami

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: Ciasto: 200 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 60 g masła w temperaturze pokojowej 60 g oleju kokosowego rafinowanego w temperaturze pokojowej 1 jajko szczypta soli Farsz: 300 g szparagów pół cebuli 50 g suszonych pomidorów lub pomidorki koktajlowe 150 g śmietany 18 % 2 jajka 15 g mąki orkiszowej sól i pieprz Jak wykonać: [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2207 Data: 2018-05-17 14:51:16
  • Risotto z groszkiem i łososiem

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 50 g ryżu do risotto 50 g ugotowanego zielonego groszku 100 g wędzonego lub upieczonego łososia 20 g białej części pora ząbek czosnku 30 g cebuli 10 g dzikiej oliwy 250 ml wrzątku pieprz/ sól, tymianek dwie łyżki natki pietruszki Jak wykonać: Na patelni rozgrzewamy oliwę i dusimy na niej poszatkowanego drobna pora i cebulę. Gdy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2719 Data: 2018-07-07 07:30:49
  • Czego potrzebujemy: 800 g piersi z indyka 20 g oliwy 50 g cebuli 200 g czerwonej papryki 500 g passaty pomidorowej 30 g suszonych pomidorów 60 g zielonych oliwek sól, pieprz, bazylia, oregano Jak wykonać: Pierś z indyka myjemy, osuszamy, tniemy na niezbyt grube paski i przyprawiamy solą i pierzem. Smażymy na 10 g oliwy. Cebulę siekamy na cienkie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3172 Data: 2018-08-03 08:08:47
  • Pasta z awokado i tuńczyka

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 100 g awokado 100 g tuńczyka w sosie własnym łyżeczka drobno posiekanej cebuli sół, pieprz łyżeczka posiekanej drobno natki pietruszki łyżeczka soku z cytryny Jak wykonać: Awokado rozcieramy widelcem. Dodajemy przyprawy, cebulę, natkę oraz sok z cytryny. Dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy rozdrobnionego tuńczyka. Dokładnie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3268 Data: 2018-08-07 10:29:22
  • Czego potrzebujemy: Naleśniki: 1 jajko 125 ml wody 125 ml mleka 0,5% tłuszczu 100 g mąki - najlepiej orkiszowej jasnej 5 ml Dzikiej oliwy szczypta soli Nadzienie: 200 g piersi z kurczaka sól, pieprz, przyprawa do drobiu, 5 ml Dzikiej oliwy 500 g mrożonego szpinaku sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 2 ząbki czosnku, 5 ml Dzikiej oliwy Dziki sos Salsa [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5552 Data: 2018-12-17 11:35:48
  • Dorsz z warzywami

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 250 g dorsza 25 g soli 200 g pomidora 100 g kolorowej papryki 10 g oliwy smakowej 2 ząbki czosnku Jak wykonać: W 0,5 l wody rozpuszczamy 25 g soli. Rybę myjemy i wkładamy do przygotowanej solanki na maksymalnie jedną godzinę. Po tym czasie wyjmujemy ją z roztworu i dokładnie odsączamy ręcznikiem papierowym. Na patelni [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1951 Data: 2019-01-28 13:04:14
  • Składniki: 75g białego ryżu pół czerwonej cebuli 2 łyżki koncentratu pomidorowego 100g zielonych szparagów 150g krewetek 15g oliwy pocięta natka pietruszki do dekoracji Sposób przygotowania: Ryż ugotować. Szparagi obrać i ugotować. Czerwoną cebulę drobno poszatkować. Na rozgrzanej łyżce oliwy (5g) podsmażyć poszatkowaną cebulę, dodać ugotowany [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1933 Data: 2017-05-23 19:37:27
  • Składniki: 70g makaronu bezglutenowego 30g odżywki białkowej 5g nasion chia 50g banana 50g winogron 50g nektarynki 50g kiwi Sposób przygotowania: Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Banana, nektarynkę i kiwi pokroić w kostkę. Winogrona przekroić na pół. Ugotowany makaron wyłożyć na talerz, posypać odżywką białkową, owocami i nasionami [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6532 Data: 2017-05-25 10:46:30
  • Pasta rybna na kanapki

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: 100g tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 50g twarogu sernikowego 1 jajko czerwona cebula 50g czerwonej papryki 10g czarnych oliwek koperek Sposób przygotowania: Jajko ugotować na twardo. Tuńczyka odcedzić z zalewy. Cebulę i paprykę pokroić na mniejsze kawałki. Jajko, tuńczyka, twaróg, cebulę i paprykę zblendować na gładką masę. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3015 Data: 2017-06-02 11:41:35